Friday, October 29, 2010

Manisnya Bermadu

Assalam...

Ceh...saspen je tajuk kan... mesti ramai yang tertanya-tanya... hari tu baru jek ngandung, skg dah ade plak...haha...panjang la nak cerita.... 


Actually me bermadu kasih dengan baby la...our bundle of joy dah keluar setelah overdue selama 7 hari. But still happy dia dah lahir...dan mula faham reaksi dan keinginannya...such a wonderful experience biarpun kul 3 pagi mesti terbangun untuk attend dia...

  
Alhamdulillah...

Putri Nurul Iman Allysha

Putri Cahaya Keimanan yang Dilindungi Allah.

Terima kasih atas anugerah ini. Ada lagi yanng akan menyusul, Insyallah...

Gambar? ade kat fesbuk my hubby... cari la kalau bleh jumpa... 

Wassalam 


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Wednesday, October 20, 2010

Mood tiada @ Moody

Assalamu'alaikum...

setelah sekian lama blogwalking dan baca post orang lain.... baru hari ni rasa nak taip sumting...pagi-pagi hari dah tak ada mood... datang opis lagi bertambah tak ada mood...

ade rase tak puas hati berbuku tadi... tapi dah hilang dah...

sejak2 mengandung ni...airmata ni dah lame tak tumpah... tapi hari ni tumpah juga akhirnye...
bila fikir balik macam tak berbaloi je nak tumpahkan airmata untuk orang kat opis ni...tapi dah tak tertahan rasanya...

'Tau le awak tu ade masalah peribadi....tapi jangan la fikirkan time kerja..."
"Kalau boleh settle, settle kan la...kalau tak boleh, berserah pada Allah..."
"Tak ke mane pun kalau asek pikir jek masalah tu. Bukan boleh selesaikan dalam sekelip mata pun"
"Semua orang pun ada masalah peribadi. Tapi tak lah samapi tak mahu buat kerja, alasannya pening."
"Pergi kursus sana sini pun masih tak boleh nak handle emosi di tempat kerja." <---geram plak tetibe


....serasa nak je cakap macam ni... tapi apakan daya...hanya boleh tulis kat sini je lah... biar la terpendam gitu jek...


Tau tak nape me emosi gini...? Sebabnye dia bos. Bos ni kan sign dia mahal. kalau dia taknak sign, kerja me pun tak jalan la...jadi nanti kerja me bertimbun2 atas meja... dah la me jaga bayaran, kalau lambat, nanti orang lain pun dapat bayaran lambat...tak ke naye tu....


Mungkin satu hari nanti me akan jadi bos gak. dan me harap me tak ikut contoh yang ni... mcm yang lect me penah cakap : time saya belajar dulu saya perhatikan pensyarah saya. kalau cara dia ajar bagus, suara bagus, saya contohi, tapi mane yang tak best tu I said " I takkan contohi dia ni"


TAMAT


Wassalam

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati