Wednesday, October 20, 2010

Mood tiada @ Moody

Assalamu'alaikum...

setelah sekian lama blogwalking dan baca post orang lain.... baru hari ni rasa nak taip sumting...pagi-pagi hari dah tak ada mood... datang opis lagi bertambah tak ada mood...

ade rase tak puas hati berbuku tadi... tapi dah hilang dah...

sejak2 mengandung ni...airmata ni dah lame tak tumpah... tapi hari ni tumpah juga akhirnye...
bila fikir balik macam tak berbaloi je nak tumpahkan airmata untuk orang kat opis ni...tapi dah tak tertahan rasanya...

'Tau le awak tu ade masalah peribadi....tapi jangan la fikirkan time kerja..."
"Kalau boleh settle, settle kan la...kalau tak boleh, berserah pada Allah..."
"Tak ke mane pun kalau asek pikir jek masalah tu. Bukan boleh selesaikan dalam sekelip mata pun"
"Semua orang pun ada masalah peribadi. Tapi tak lah samapi tak mahu buat kerja, alasannya pening."
"Pergi kursus sana sini pun masih tak boleh nak handle emosi di tempat kerja." <---geram plak tetibe


....serasa nak je cakap macam ni... tapi apakan daya...hanya boleh tulis kat sini je lah... biar la terpendam gitu jek...


Tau tak nape me emosi gini...? Sebabnye dia bos. Bos ni kan sign dia mahal. kalau dia taknak sign, kerja me pun tak jalan la...jadi nanti kerja me bertimbun2 atas meja... dah la me jaga bayaran, kalau lambat, nanti orang lain pun dapat bayaran lambat...tak ke naye tu....


Mungkin satu hari nanti me akan jadi bos gak. dan me harap me tak ikut contoh yang ni... mcm yang lect me penah cakap : time saya belajar dulu saya perhatikan pensyarah saya. kalau cara dia ajar bagus, suara bagus, saya contohi, tapi mane yang tak best tu I said " I takkan contohi dia ni"


TAMAT


Wassalam

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

3 comments:

  1. Salam 1st time singgah ni.
    Izzatul time pregnant ni jgn sedih2 cheer up okeh!

    ReplyDelete
  2. ha izzatul betol kata JS tuh...xpe la mulut org izzatul susah nk totop nih...aperpon take care yer...jaga kesihatan

    ReplyDelete
  3. biasa lar tue untuk dengar macam2 kat opis.mental jer kena kuat.

    ReplyDelete

Orang Suka Beri Pendapat