Sunday, July 18, 2010

Tak Bersiaran....

Salam semua...

updating blog.   .    .    .   



saya takkan bersiaran selama 3 hari mulai Isnin 19.07 hingga Rabu 21.07.2010...



kerana kursus PTK yang pertama dalam tempoh prkhidmatan ni...


jadi saya minta korang doakan lah saya Lulus dengan Cemerlang...huhuhuhu...


Amin...


sekian dulu, Wassalam...




Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Thursday, July 15, 2010

Tanggungjawab Bertambah 2

Assalamu'alaikum para pembaca

Kesinambungan dari tajuk yang sama sebelum ni, nie update untuk arnab yang tinggal 3 ekor tu...

Dari berlima menjadi bertiga
Bila anak2 arnab tu dah besar tetiba sekor dilanda kemurungan, tak tau la sebab apa... Saya namakannya Bintang kerana ada satu spot atas kepala dia berbentuk diamond warna putih, bulu badan dia hampir hitam semua.  Dia mati...Kemudian Bobo pulak mati, mungkin kerana sedih sangat Bintang dah takde... Jadi tinggallah seekor yang saya tukar namanya dari.....(tak ingat la) kepada Barley...dan cara ibu dia menyusukan dia pun diubah dari dibaringkan kepada duduk sambil makan dalam sangkar Barley... lebih mudah...

Alhamdulillah kini Barley dah besar dan gebu! Gebu sangat geram je tengok macam nak tido peluk dia! Hahaha...Ikut spisis mak dia (kacukan) huahuahua.... 19hb ni cukuplah sebulan dia menyusu jadi bila dah putus susu nanti kena selang seli la bagi makan carrot dan dedak... tak nak jadi macam batch baby yang dulu, makan carrot sokmo sampai mati 3 ekor, tinggal 2 ekor je (abg2 Barley) yang idup sebab dah perkenalkan dedak kat diorang...

Gambar Barley takde sebab bila amek sume gambar tak jadi....huhu..next time lah ye...

Sekian dulu...Wassalam


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Sunday, July 11, 2010

Updating......

Course Mode DEACTIVATED

Saya dah selessai kursus... jadi ade je la around the corner...

Hujung minggu ni asek sibuk keluar jek...

Hujung minggu depan dah start kuliah, jadi semakin sempit lah masa nak buat macam2 dalam hidup ni... 

 Anyway, saya ucapkan selamat kembali ke kampus buat pelajar kanan yang ade kat semua universiti... semoga kalian sukses hingga dapat capai apa yang kamu inginkan...


p/s: kalau nak sambung belajar lagi, try la amek part time... cabar diri sendiri...]




Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Friday, July 2, 2010

Course Mode Activated!

Sticky Mode Entry

ACTIVATED!!

For New Entry, Please Scroll Down 

Assalam...

Saya akan masuk mode "Kursus".... sebabnya, saya takkan jumpa internet mulai 30 Jun hingga 2 Julai 2010....T__T....

Jadi blog saya ni akan bersawang la untuk seminggu...

takpe...untuk menambah ilmu juga nih...

Jumpa lagi...

Wassalam...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati