Friday, April 26, 2013

Penangan Gwiyomi

Hari-hari dengar lagu nyanyian Hari ni...

Kat opis ni dah siap nak wat ringtone lagi...

Har...har...

Lagu asal ni tak ada gaya tarian atau apa-apa pun...walau macam mana pun pasti gerakan tangan tu ada yang invent kan?

Pastu diorang buat macam2 inovasi gaya gerakan tangan...

Ini lagu asal dengan translation


Gwiyomi

yang bermaksud
"Cute"

Cute kah?

Ha...ha...

Wang RM3798.20 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik
Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Thursday, April 18, 2013

Pindah Pejabat


Ucapan buat kawan-kawan sepejabat...
dan yang sedang dalam proses berpindah

tak kisah lah pindah rumah ke,
pindah pejabat ke...

Ku ucapkan...
Selamat Berpindah!
FTI UTM Blok T07

p/s:
Pejabat tengah semak dengan kotak...
Isnin ni lori datang angkut kotak...
dan PC ni sekali!


Wang RM3798.20 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik
Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Monday, April 15, 2013

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Sesaje nak cuba...
Trafik kite tak de la sampai ribu riban
repek raban 1 2 orang je ade la..
tapi dari 1 2 orang tu kan boleh gak masyuk 10 sen 20 sen
kalau tak dapat top 10
dapat top 100
atau
top 1000 pun
dah OK!


Wang RM3798.20 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik

atau

Klik je Banner!

Al Kuliyyah Jumaat-12.4.2013

Seronok dengar Habib Ali Zaenal bercerita tentang Surah Al-Kahfi dan fadilatnya... walaupun tak dapat tonton dari awal, tapi apa yang dapat pick- up tu pun dah cukup..

Cuma sikit tak best ialah belum pun habis Habib Ali Zaenal sampaikan ceramah, moderator dah cut ceramah tu. mungkin Tuan Habib dah diberi signal "timeout", tapi dia lanjutkan sikit  je..

Agak tak sopan TV3 buat macam tu.. Kalau pun nak kejar masa,nak punctual sangat tamat, jangan sampai cut off gitu je.. pastu lagu ending tu boleh pulak mainkan sampai meleret-leret panjang..kalau nak dibandingkan timing lagu meleret dengan Tuan Habib nak habiskan penyampaiannya, panjang lagi lagu tu meleret... Kenapa tak cut off je?

Mungkin saya je paranoid menda2 gini..tapi TV3 kena peka..yang dijemput tu bukan sembarangan orang, biarpun penampilannya biasa je...

Sekian...

p/s: tak baik potong cakap orang...

Friday, April 12, 2013

Terpikat..

Tajuk pun simple je...terpikat...

Terpikat dengan kemerduan alunan bacaan al-Quran nya...
Terpikat dengan kejernihan wajahnya.
Terpikat dengan kesyahduan dan kesedihan, ketika membaca ayat-ayat amaran, azab dari Allah dalam solatnya...

Terngiang-ngiang alunan bacaannya. Jadi mudah nak hafal jika hari-hari dengar.
Surah-surah Al-Quran
Ruqyah
Nasyid memuji Allah

Alangkah baiknya jika dapat menghafal ayat-ayat suci al-Quran.
Alangkah baiknya jika dapat memahami tanpa perlu merujuk terjemahan dan tafsir.
Agar dapat mencintai al-Quran dan yang empunya Kalam.

Dengan siapa saya terpikat?



Qiraat Sheikh Mishary Rashid Al-Afasy


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

"Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com"


Nak Join?

Klik Banner
@
Klik SINI 

Tarikh tutup: 14 April 2013

Thursday, April 11, 2013

Mini - Mini Giveaway By NabilaMedan


Nak Join?

Klik Banner
@
Klik SINI

Tarikh Tutup: 17 April 2013 (Rabu)

Wednesday, April 3, 2013

WW - Home Made Aiskrim Rumpai Laut



Snap dari fesbook encik Hubby...

SMS @ Call saya pun boleh: 013-7134449