Friday, January 28, 2011

Curi curi Update

Assalamu'alaikum...

Saya tersangat lah bizi dengan kerja + PSM + Proposal + Assignment

Aaaarrrrgggghhhh...

Ni pun buat curi2...Auto publish je...

Maaf ye tak sempat nak siapakan sambungan cerita Segala Sesuatu Bermula dengan Niat. huhu....

Sekian dulu...Wassalam....

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Thursday, January 13, 2011

Azam 2011 | Baru nak List

Assalam...

Sana sini orang sibuk duk sebut2 pasal Azam tahun baru...biase la, tahun baru, keinginan baru, lame nyer pun ade gak yang tak tertunai...

Rasanya belum terlambat lagi untuk saya buat azam tahun baru.

Saya berazam untuk


1. Menyelesaikan subjek dan Projek SM dalam tahun ni
    dengan cemerlang...Biar cepat sikit abis belajar...
2. Concentrate kat family lebih dari kerja
3. Masak sarapan pagi hari2 selagi termampu
4. Membuat kerja-kerja pejabat sampai habis (kerja, ade perkataan habis ke?)

Setakat ni, tu je la Azam yang saya cuba nak capai dan istiqamah...

Semoga saya berjaya capai semua yang saya list kat atas..

Wassalam...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Friday, January 7, 2011

MenJaJan

Assalam....

Me ni kalau sebut sal jajan, memang me jaguh jajan....

but dalam banyak-banyak jajan kategori mahal (dulu la....me kate mahal nak beli) me suke.....


Eh...ni bukan jajan
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v

v

Yang ini:


But me mengandung sekarang...so kena pikirkan sal baby...

Satu cara untuk sekat keinginan makan jajan adalah
Bershopping!

Tapi...

Dengan husband la...

Sebab...

Mu Husband tak suke JAJAN!

Sekian dulu....Wassalam...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Thursday, January 6, 2011

BabyBond | Dah Sampai

Assalam...

Inilah BabyBond yang saya menang tempoh hari dalam GA luar negara... yang di anjurkan olah Eccentric Eclectic Woman

Jom tengok!


Naik flight tu nak sampai sini...




Masih dalam kotak

 Ini dah buka...yang warna putih tu burp cloth...kalau baby burp, mane tau termuntah ke, tak la kena baju kite... 


This is for breastfeeding...Saya dah try pakai, tapi longgar la... yang ini saiz 2, utk wanita yang memakai cup bra B,C,D. mungkin utk yang berbadan besar boleh kot...

but still boleh pakai kalau pin dengan baju...

Sekian dulu... Wassalam 

p/s:Sebenarnye cite ni dah lame....barangnye dah lame sampai tapi tak berkesempatan nak buat entri sebab gambar dalam HP dan susah nak upload, tak ade kabel..... 

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Rezeki di pagi hari

Assalam...

Quick update...

Rezeki di pagi hari....saya menang Cetot's Contest ....



Tempat Ke-5 

Walaupun cume dapat RM10, tapi sape nak bagi gitu je kan?

Alhamdulillah....

Kepada contestant lain yang menang, boleh klik link kat atas tu....Tahniah kepada semua yg menang!



Sekian dulu...Wassalam 

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Wednesday, January 5, 2011

Ada aPa dEngaN 0?

Assalam...

Baru-baru ni kawan me beli kereta baru....

So my husband ni gi la tgk no plate kete tu, nak tau hurop dah sampai mane... then terpacul la kate-kate

" Ada 0 lagi... " 

Dia kate gitu pun mesti sebab teringatkan kete Ayah kat kampung ade gak 1 no. 0 tu kat no. plate kete...

Sampai ke hari ni me tertanya-tanya...Ada apa dengan no. 0 tu?
Tak leh ke no. plate kete ade no. 0?
Bad luck ke?

Ada seSiaPa LeH tolong jaWab? 

p/s: me tak caye bad luck gud luck ni terletak pada no. Tu rezeki dan musibah adalah ketentuan dari Allah. Ape yang Dia beri semua adalah yang terbaik buat kita.




Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Tuesday, January 4, 2011

PTK ku,,,,

Assalam...

Quick Update

Hmm...nampaknye kena la mengulang semula Kursus PTK...

PTK ku dapat Aras III keseluruhan....berpunca dari Komponen Fungsional...

Memang patut la...sebab soalan yang dia tanya mase interview fungsional tu me tak dapat jawab.


Nampaknye kena study tul2 lagi...huhu....


Alhamdulillah...me pun baru tau ade peluang lagi sebab PTK masih diadakan lagi untuk kami2 yang baru amek ni... untuk baiki aras.


Semoga ade la rezeki nak merasa anjakan gaji...

Sekian...Wassalam...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Monday, January 3, 2011

Baby With Bottle Give Away!! | Menang

Assalam...

Alhamdulillah.... ini adalah kemenangan pertama me dalam tahun 2011...

Setelah blogwalking dan sebok2 update layout blog me yang lagi satu- http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com- sebab banyak sangat GA yang tamat hujung tahun lepas dan awal tahun ni, me dapat tahu me menang Baby With Bottle Give Away...

Me menang tempat ke-6 


Klik utk besarkan gambar

Alhamdulillah...ini rezeki Allysha...

Ape agaknye hadiah GA ni ya?

.....Tunggu.... 

Sekian...Wassalam... 

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati