Friday, September 20, 2013

Ku yang Dulu, Ku yang Sekarang

Ku yang dulu
Bukanlah yang sekarang

Haha...

Dah macam si cilik Tegar pulak nyanyi2...

Hatiku dulu juga sempat dibuai angan2 yang panjang...



Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia...


Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu


Hiiih...Bahaya-bahaya nih...Tapi tak jumpa jalan keluar dari angan2...simpan je lah buat pekasam...

Lepas pegi satu seminar di JB baru2 ni, dengan suasana yang positif, tetiba tersentak jap:

Matlamat yang Jelas
menghasilkan (ini ayat saya)
Map kepada mencapai Matlamat

Ooooh....baru nampak apa silapnya...
Jalan keluarnya dah diberikan
Jalan menuju apa yang diangan2kan
Walaupun Akal kata ia salah dan tak mahu ikut jalan tu,
tapi hati juga tak daya nak ambil tindakan

Natijahnya--------> Tertekan

Allah beri kita apa yang kita PERLUkan
dan
Allah beri apa yang kita NAK jika selari dengan KehendakNya.


Alhamdulillah...
Bila Matlamat berubah
Map juga berubah

dan

Yang Halal itu Allah Redha
Maka yang lain2 juga jadi mudah

Ku yang Sekarang?



 Nyanyi lagu ni pulak: 150 Juta



Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu

Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”

“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”


Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya

Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”

“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”


Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya

Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada


Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua




Sumber lirik : 
http://www.liriklagumuzika.com/2012/02/lirik-lagu-aku-suka-dia-ainan-tasneem.html#ixzz2fKN62JJS
http://liriklagukoleksi.blogspot.com/2013/03/lirik-lagu-150-juta-ainan-tasneem.html

maaf la edit pat potong2 tu. Not All is me...hehe...

Sekian dulu...Wassalam...


Wang RM3333.60 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik
Wang Tunai RM5000 untuk Blogger
Saya Kaya dan Berjaya!

Tuesday, September 17, 2013

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY



Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013


Wang RM3333.60 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik
Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Tuesday, September 3, 2013

Tribal Blouse Giveaway

Suka suki join GA kawan2...



Want to Join?

Click the above pix.

Giveaway Ends: 1st October 2013



Ads
Wang RM3167.00 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik
Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Monday, September 2, 2013

Pengenalan: PunchTab

Baru-baru ni je dapat tahu pasal PunchTab a.k.a PT ni...

Kalau pergi ke sesetengah blog seperti www.sararose.com, boleh nampak ribbon warna hitam di bawah blog tu dan ada notification menyatakan kita dapat 100point kerana melawat.

So selidik dari google, payah betul nak cari panduan atau orang jawa kata "Tutorial" untuk tau ape tu PT dan bagaimana nak pasang kat blog.

Saya mahu membantu kawan2, maka terhasil la post ni.

Ini 'soalan lazim' yang keluar di benak mase nak install kat blog ni...

Sebelum tu, Pengenalan sikit:

Apa itu PunchTab?

PunchTab ialah satu aplikasi yang di install pada blog untuk beri ganjaran kepada pengunjung blog tersebut. Ini bagi menggalakkan pengunjung kerap datang ke blog sekaligus meningkatkan trafic ke blog korang.


(ribbon)

Apa bentuk ganjaran yang diberikan?

Ganjaran di beri dalam bentuk points yang boleh ditukar kepada beberapa pilihan hadiah di bawah:


(Catalog)


Bagaimana saya boleh mendapat points?

Points boleh didapati melalui cara-cara berikut:
1. Melawat
2.Like
3. g +1
4. Tweet
5. Komen

100 points bagi setiap satu perkara yang dibuat, setiap hari!

Jadi kena rajin2 lawat blog yang ada PT ni.

Sebenarnya PT ni bukan benda baru. Ianya dah ada sejak 2011 lagi, kita kat Malaysia ni je belum aktif gunakan...Ntah2 saya je yang baru tau! Haha...!

Cons:  Ganjaran ni tak boleh combine dengan lawatan ke blog lain walaupun login dengan akaun yang sama.

Maksudnya,

Contoh la eh...
kalau korang login dengan FB, lawat blog saya. Kata lah korang ada 400points masa lawat blog saya (visit, like,g+, tweet). Pastu korang lawat blog lain yang ada PT jugak, points korang tak dibawa bersama tau. Points korang akan ada 100points (biasanya sebab visiting terus system bagi 100points)
Ganjaran tu seolah2 'diberi' oleh tuan blog, bukan PT yang beri.

Setakat ini dulu Pengenalan untuk PunchTab.
Next post Insyallah, Tutorial pasang PunchTab pada blog.

Kalau ada apa2 soalan lagi boleh komen kat post ni.
Kalau tak ada, saya anggap semua faham la tu ye...
(gaya ala2 cekgu tak jadi)

Sekian. Wassalam


Wang RM3167.95 masih perlu direbut oleh blogger
jom klik
Wang Tunai RM5000 untuk Blogger