Thursday, December 30, 2010

Survey dari Mah@Mahu

Assalam...

Saya blog walking tadi dan terbaca dalam satu shoutbox ni.... Mah@Mahu ni tinggalkan komen minta jawab survey...

Kesian gak rase sebab terbiar jek tak berjawab...

So saya rasae nak tlg jawab...In soalan2nya...

Soalan2 servay yg perlu di jawab dengan ikhlas. Sila pilih 1 jawapan untuk setiap soalan.
 
 
p/s: yang warne merah tu nota, yang warne biru tu jawapan. 
 

1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
    Nokia
  
2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
    Acer
 
3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
    Tiada digital camera
 
4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?
    Streamyx
   
5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
  
Sori ye...jawapan takde dalam pilihan.....akak tak beli yang mahal2 branded2 ni....akak pakai baju bundle jek... kalau nak bergaya pun akak beli Scarlet dengan promo 70% off!
  
6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
    Mcdonald
 
Tak la selalu gi McD...kalau yang selalu, Cafe K9 kat U tempat akak keja ni...


7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
    Mydin
  
Sebab akak terpaksa pilih, akak pilih Mydin...Kalau akak boleh pilih semua yang berkaitan, akak akan pilih lagi tiga iaitu
    a) Tesco - sayuran murah, banyak RTC (Reduced to Clear)
    b) Jaya Jusco - Beli Telur Ayam
    c) Giant - barang keperluan dapur dan makanan arnab

Tak semuanya kita boleh dapat dengan berkunjung ke satu pasaraya je...ade tempat yang harga lebih murah berbanding tempat lain...kena jadi pengguna yang bijak.

8)  Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
     SinarFM
   
9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
     TV3
     
10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
     Sekali lagi...tiada dalam senarai pilihan...semua branded dan mahal...kan dah kate, akak tak 
     pakai yang mahal dan branded.
     Kalau rase nak pakai minyak wangi, akak pakai
     Purse Concentrated Haiku by Avon

11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
     Wanita
 
 
Maaf la kalau owner blog terasa dengan nota-nota yang akak tulis tu, but itulah yang sejujurnya... Cadangan akak, tambah lagi satu pilihan jawapan iaitu Tiada Satu Pun Di Atas. 
  
Sekian dulu...Wassalam

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Wednesday, December 29, 2010

Minum Air Gula + (2 X Hadiah) = Kegembiraan

Assalam...

Rumus matematik ape la yang saya buat... dah giler agaknye wat rumus gitu...kalau buat tajuk PSM pun mesti tak lepas...

Tajuk 1:
Kusangka Seksa rupanya SUKE!

Hari ni appointment utk buat MGTT iaitu Modified Glucose Tolerence Test... atas sebab berat badan ku naik mendadak dari bulan lepas 55.8 kg kepada bulan ini 60.7 kg...

Haha...dekat 5kg tu dalam sebulan... Bagi orang mengandung macam saye ni adalah sangat membimbangkan (skemanye)...

So doktor suh wat MGTT atau bahasa pasarnye, minum air gula...

Punye lah pi cari maklumat itu ini, tanya kawan sana sini. Minta tips, ape yang boleh, ape tak boleh mase wat ujian tu...
(Baby ni tendang2 jek time aku menaip nih...hehe...)

Akhirnya hari ni alami sendiri sensasi minum air gula...

Memula staf klinik tu amek darah kat hujung jari utk test glukos kita time puasa
(tak makan dari malam semalam kul 10p.m. ke atas)

Pastu suh pi buang air kecil dulu dan tadah sampel.

Pastu baru minum air gula 

Tengok dalam cawan, berbuih2 jek...
Try bau....Tiada bau...

Tarik nafas dalam2. pastu minum....

Teguk skali....
hmmm...sedap....manis....
Teguk sampai habis...
nyam2....ok la... 
(sebab saya memang tak suka air manis, makanan manis, jadi tak la excited sgt...)

Bilas la dengan air kosong.....Hasilnya....

SEBU!

Mula la rasa loya... tapi my fwen kate tak leh muntah.
Kalau muntah, kena minum lagi... 

Oh tidak!
Tak Nak!

So tak layan la loya tu, just stop minum air kosong dan sendawa banyak2 utk elak muntah.
(sendawa yang tak lepas tu, sendawa orang masuk angin...)

Haha...Pas dua jam datang balik utk amek darah, dan KEPUTUSANNYA.............

NORMAL

Alhamdulillah...tiada glukos dalam darah.....tiada glukos dalam air kencing.....
So Mantiqnye....TIADA GDM....


Tajuk 2: 
2 X Hadiah

Alhamdulillah... harini je dah dapat dua hadiah...

No. 1

Hadiah dari Dni kerana saya salah seorang yang menjadi pembaca bertuah...

Habis dia pulun bagi hadiah kat semua 127 orang follower dia...

Thanks Dni....

No.2

Hadiah dari Nana...kerana main teka2 ape dalam beg yang dia dapat masa gi Wangsa Walk Mall

Hadiahnya ole2 dari Sabah...

Thanks Nana...ade lagi wat lagi...dan semoga yang lain2 pun menang lah gak teka2 tu...


Sekian dulu...Wassalam

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Tuesday, December 28, 2010

Nilai Blog Anda....

Assalam...

Saya terjumpa satu post yang menarik semasa blog walking tadi...

Kat Blog Cik T-Rex

Namenye What is your blog value...

saya pun gi la kat link yang diberikan


saya taip URL blog ini

Nak tau ape valuenye?

RM 13,394.44 

Klik utk gambar besar.


Haha...kalu tul leh jual, saya jual...dapat duit...

Kira logik la kalau popular kat Malaysia, sebab saya tinggal disini...

saya nak ucapkan terima kasih kepada semua pengunjung blog ni yang sudi singgah
dan follow...

Blog ni takde la menarik sangat pun...

korang boleh tgk blog value korang dengan mengklik link kat atas nuh...

   
Sekian...Wassalam

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Saturday, December 25, 2010

Bajet Tahun Depan

Assalam...


Waaaaaaaaaa...............

Banyaknya duit nak guna tahun depan...Me blaja lagi secara part time....So tahun depan adalah tahun akhir dan tahun paling mencabar bagi me and my kocek and my hubby’s kocek ...

So kat sini me nak buat senarai perbelanjaan tahun depan...bumi mane nak korek duit ni tu blakang kira:

Sem Depan
  
Yuran Pendaftaran .........................................................................= RM 239
Yuran Subjek.....................................3 subjek X 2 kredit  X RM150 = RM900
Yuran Projek......................................................  2 kredit X RM300 = RM600
Yuran Peperiksaan/Penilaian.............(3 subjek + 1 Projek) X RM40 = RM120
Total..................................................................................................RM1859

Belum tambah lagi yuran peperiksaan khas kalau me terpaksa mohon peperiksaan khas...Sebab ape? Sebab due date me bersalin tu dalam tempoh peperiksaan... Tolong doakan me tak kena bawa hari pekse me ke pepriksaan khas  ye...huhu... bukannya sebab nak kena tambah duit ke ape, sebab me tak sanggup nak fikir sal exam pas sume org dah abis exam...nak tumpu kat anak and famly plak...

Sem Satu lagi

Yuran Pendaftaran ............................................................= RM 239
Yuran Latihan Mengajar..........................8 kredit  X RM75 = RM600
Yuran Projek..................................... ... ..4 kredit X RM300 = RM1200
Yuran Peperiksaan/Penilaian.......(1 LM + 1 Projek) X RM40 = RM80
Total.....................................................................................RM2119

Dah la kena amek cuti, CKS bergaji, cuti rehat yang tak seberapa tu bergaji... tapi cuti tanpa gaji...? Kesian my hubby kena tanggung me sepenuhnya...

Me tak mau fikir sal interbiu yang aritu tu dapat ke tak tapi terpaksa gak pikir...kalu dapat camne?

Dah la mengalami perubahan environment, tangga gaji, and me have to start all over again, dengan beban tugas yang baru dan bertambah2, jawatan me kembali ke status belum sah/dalam percubaan, kena gi kursus induksi semula pastu buat projek I dan II lagi...huhu...nak sambut orang baru ...aaaaarrrggghhhhhh....

Amaran:
Terlalu banyak perubahan boleh menyebabkan stress...
dan stress berlebihan boleh membawa maut.

Lah terbebel panjang pulak...hehe... menda tak pasti jangan difikir dulu kan...?

Jadi abaikan je la sal naik pangkat/jawatan baru tu... tak dapat pun takpe...me dah rasa gembira dengan apa yang ada sekarang...

Sekian dulu... Wassalam
  
Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Thursday, December 23, 2010

Interbiu...Cite dah nak Basi...

Assalam...

Cite ni dah lame sebenarnye... tapi baru ade masa nak taip stori mori ni...

Kamis 2 minggu lepas me dapat surat panggilan interbiu utk jwtn yang tinggi sket la dari jawatan skg. Terkejut gak sbb ingatkan tak dapat la panggilan tu...

Interbiu hari Isnin minggu lepas... Aih...suntuk sangat dah masa tu nak kumpulkan semua dokumen...tapi dengan kerjasama kawan2 kat opis ni, dapat gak kumpulkan semua...

Toche...toche kwn2 (opis)....

Tapi tak semua yang tau...hanya orang-orang yg ade sangkut paut dengan penyediaan dokumen tu je yang tau...

Pada hari interbiu, me tak datang la opis cam biasa...but pegawai me dah tau me tak dtg coz gi interbiu... bila balik ke opis, ade le plak yg tak puas ati me tak gtau dia me gi interbiu...

So me jwb la “ Pegawai tau”...so dia pun tak kate ape la... but ade sebab me tak mau kecoh2...

Lagipun interbiu jek...bukannya me dapat jawatan tu...

Anyway me tau prangai segelintir opismet me ni...kadang depan je sengih2,senyum2,puji2, kat blakang diorang mengata...kengkadang sampai kat atasan pun dicerita juga...sampaikan menutup periuk nasi orang yang diceritakan...

Sabar je la...

Cukuplah takat tu me cerita...me insafi juga salah silap me sepanjang waktu kerja ni...jadi me takmo la cite lelebih sal orang...

Pengajarannya:
Telus dan tulus dengan ape yg kita buat. Jangan jadi talam dua muka.

Sekian dulu, Wassalam

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Wednesday, December 22, 2010

Hapdeting ni....

Hai...tensyennye semalam... Malas nak cite...takut jadi isu plak...

Tapi tensyen2 pun...bila balik tengok muka anak, terus sejuk...cume sayu sikit... sebab suami outstation...ada kursus....me bersendirian dengan anak je... dan anak dalam perut ni pun terasa daddy dia takde kat rumah...

Cepat la hari khamis...hari jumaat...dah tak sabar nak jumpa abang...

Alamak....anak dah bebel sorang-sorang...kesian dia...

Nak kena gi tengok dia ni...

Tata...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Tuesday, December 21, 2010

Anniversary Award dari AmySyaquena

Assalam...

Pagi-pagi buka blog ade comment dari Kak AmySyaquena. Yuhu... dapat award. Dan macam biasa la kena jawab soalan... Tapi kali ni lain skit sebab kena jawab soalan tentang Kak Amy, bukan tentang saya....







So mari kita tengook ape soalan2nya

1 - Panggilan manja aku ( amy syaquena ) oleh en.hubby ?


2 - Pilihan Restaurants untuk candle light dinner ?


3 - Present untuk en.hubby ?


4 - Kek kegemaran aku ?

Kek Coklat

5 - Present apa yang en.hubby bagi dekat aku?



6 - Tag 3 orang yang korang rasa rajin untuk menjawab tag nie..


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Monday, December 20, 2010

Award dari Hafidzah Hafidz

Asalam...

Kali ni saya nak feature awar yang diberi oleh Hafidzah Hafidz ni kepada semua follower dia...





http://hafidzahhafidz.blogspot.com/



Ok... saya akan jawab soalan utk award ni...


"Siapakah orang yang anda cintai/sayang dan mengapa?"..mesti bermula dengan ayat, 'Saya memang da lama jatuh cinta/sayang dengan..................sebab........................'

Saya memang da lama jatuh cinta dengan Suami dan Anak2 saya sebab sebab merekalah permata hati saya... Bila melihat suami bermain2 dengan anak sulung saya, saya begitu terharu...
Saat-saat seperti itu tak dapat diganti walau dengan duit berjuta, ataupun kerja setambun di pejabat...

Saat-saat terbangun dini hari dan melihat anak dan suami tidur nyenyak disebelah memang membuatkan perasaan cinta dan sayang tu membara dalam jiwa... ditambah lagi dengan kehadiran orang baru yang sedang membesar dalam rahim ni...menambahkan lagi rasa cinta dan sayang yang semakin mekar dihati...
= D


Ok...sekian dulu.
Wassalam.

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Friday, December 17, 2010

Award dari Cik AmySyaquena

Assalam... 

Tgh2 blogwalking di pagi hari, ternampak la Kak Amy dapat award... saje singgah nak ucap tahniah ke sumting, bace la sume yang ditulis.... Last part dia tak tag sesiapa pun tapi Kak Amy kate nak bagi kat semua...

so dengan tak malunye saya amek le award tu...hahaha (ketawa jahat)
Oleh kerana di blog Kak Amy saya tak bleh nak right klik @ klik gambar award tu untuk amek link, jadi saya gi kat blog asal where the award  come from. iaitu di http://nadiazmain.blogspot.com


Next stop, blog Nadia plak sebab tgk lencana sekolah dia tu mcm kenal jek... tah2 ex student my hubby....haha...


 Ok la... dah amek award kena la jawab soalan...



1. Sejak bile mula berblogging?
tak ingat dah... ade la dalam tahun lepas kot
2. Mengapa berblogging?
saje nak kongsi macam2 perkara dengan orang lain
3. Selalu buat entry mengenai apa?
ape-ape je
4 . Suka blogwalking tak? sebab ?
suke...sebab cerita diorang menarik
5 . Apa pendapat mengenai pemberi award?
seorang yang baik hati dan sukakan budak2
 
6 . Bagi dekat 10 bloggers..
10? yang lain plak tak dapat? Owh tidak...saya pun nak bagi semua yang datang berkunjung ke blog ini...



Ok sekian dulu...Wassalam....
 



Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Monday, December 6, 2010

Segala sesuatu bermula dengan Niat | Episod 3

Wuwaaaaah....

Aku menguap sebaik bangun dari lena... teringat hajat yang tidak kesampaian semalam. terus ku ke bilik air dan berniat dalam hati agar aku berjaya tadah sampel dan buat test tu...


Jam baru menunjukkan pukul 5.01 pagi.... Aku melangkah masuk ke bilik air dan terus mencapai bekas yang telah ku sediakan dari kelmarin lagi.......


"Hmm...dapat sampel." bisik hatiku.


Ku letakkan saja di tepi dan membersihkan diri ku dahulu sebelum ku capai test kit yang kuletakkan di atas para dalam bilik air.Setelah keluar dari bilik air, dengan perlahan ku ambil beberapa titik sampel yang telah ku tadah tadi menggunakan penyedut yang disediakan.


Setitis.....


Dua titis....


"Tak de pape pun..." bisikku perlahan.


Kemudian mata ku terfokus pada bahagian dalam test kit tersebut. Ku lihat seolah-olah air sedang merebak naik ke atas kertas yang ada dalam test kit itu.


"Oh...mcm kertas litmus, kena tunggu serap dulu..." kataku dalam hati.


Ku titiskan lagi beberapa titis sampel.


"Hmmm?!"


Ku lihat ada satu jalur saja.... tapi... tunggu... ada lagi satu jalur mula kelihatan. Walaupun samar-samar tapi ada.


"Alhamdulillah.....ada..."


~~~~~~~~~~~~~~~

6.00 pagi

"Kok kok kok KOK!!!!"

Jam loceng KFC yang diletakkan di sudut ruang tamu berbunyi mengejutkan suamiku dari tidur. Air yang ku jerang tadi telah cukup panas untuk dibuat air mandi untuknya...

Kelihatan suamiku muncul di dapur dan terus bertanyakan soalan cepu emas yang tak terjawab semalam.

"Dah buat test?"

"Dah" jawabku ringkas

"Keputusannya?"

Aku tersenyum lebar dan menghulurkan test kit tersebut kepada suamiku.

"Alhamdulillah....." terus aku dirangkul dan dihadiahkan satu ciuman dipipi sebelum dia berlalu meninggalkanku untuk masuk ke bilik air.

Terpinga-pinga sekejap diperlakukan begitu namun ku tetap gembira menjalankan rutin harianku menyiapkan kopi buat suami ku.


Di pejabat.....

Tak tertahan rasanya gembira dihati ini. Rasanya nak senyum sepanjang hari tapi nanti aku dikata gila pula...

Tak mungkin juga aku menghebahkannya pada semua. Hanya orang tertentu saja yang tahu.

Kak Mar menjenguk meja kerjaku dan bertanya tentang test yang sepatutnya aku buat.

"Dah buat test?"

"Dah" jawabku ringkas walaupun hatiku berbunga riang sebenarnya bila ditanya soalan begitu...

"Macam mana?" tanya Kak Mar tidak sabar.

"Alhamdulillah...dua line" jawabku sambil terseyum lebar menampakkan gigi....

~~~~~~~~~~~~~~~

Sweet September

"Ya Allah...apa ni?!"

Ku terlihat tompok-tompok perang.

"Takkan nak jadi lagi...huhu...."

Degup jantungku kian kencang. Risau. Namun sedaya upaya ku tahan dan cuba bersabar. Ku telefon ibu angkatku untuk meminta nasihat dan sokongan.

Walaupun cuma tompok perang tapi aku harus berjaga-jaga. Aku tak mahu pisang berbuah dua kali. Keguguran lalu cukup buat aku serik dan lebih menjaga diri. Ibu angkatku menasihatkan agar aku perlahankan kelajuanku berjalan kaki, berdoalah sebanyak-banyaknya agar diri dan anak dalam kandungan diselamatkan di dunia dan di akhirat.

Aku menelefon suamiku dan dia terus bergegas ke tempat kerjaku. Aku memohon untuk keluar dua jam dan terus ke klinik panel memandangkan waktu kerja ku sudah hampir tamat.

Bersambung.....

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Thursday, December 2, 2010

Catapult Challenge | Ada berani?

Assalamu'alaikum...

HAha...saje je update perkara terbaru yang menjadi kegilaan saya sekarang ini...

iaitu...main game...tapi bukan sebarang game

GAME Intel Catapult Challenge

ini antara screen shot game yang sedang saya main:




kita kena dapatkan jarak yang paling jauh... tapi ade limit gak jaraknya... korang kena main game ni kalau nak tau...

setiap minggu ade draw... buat masa ni highest score adalah 376 meters...

kalau nak try, klik


register dlu baru leh play... SAHUTLAH CABARAN!!! Yeah....!

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Tuesday, November 30, 2010

Perkataan yang Dah Lama Tak Kedengaran

Assalamu'alaikum...

Perbualan kengkawan kat pejabat tetibe mencetuskan idea nak buat entri....

       Sekarang ni  Matematik dan Sains di sekolah adalah dalam bahasa inggeris, jadi term2 yang yang digunakan pun dah lain... kalau dulu saya tak faham apa itu ratio, hari ini saya teringat pula dengan satu perkataan yang dulu kita selalu jumpa, tapi sekarang dah terAMAT jarang kita gunakan iaitu:

CERAKIN

Apa maksud cerakin sebenarnya...?


Sebelum ni perkataan ini sering digunakan dalam soalan-soalan matematik. Biasenye orang paham Cerakin ni  maksudnya pisah2kan nombor mengikut kategori ape tah tak ingat lak....



Ikut kefahaman korang, ape maksud cerakin yang sebenarnya ya? 


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Happy Birthday to you....AbgSyg

ENTRI KHAS

JAGA2... 

Assalamu'alaikum semua...


Hari ini genaplah umur suamiku 25 tahun... Nampaknya tercapai impian dia ntuk jadi seorang daddy sebelum umur mencecah 25 tahun walaupun kami dah berkahwin hampir tiga tahun.... Memang tak terasa dah tiga tahun kami bersama...


Selamat Hari Lahir yang ke-25 Abang... semoga Allah panjangkan umur Abang, melimpahkan rezeki Abang dan semoga Abang sentiasa dibawah lindunganNya...Amin...

And sentiasa ceria dan awet muda selalu....hik3..... 



from SygAbg dan Allysha

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Monday, November 29, 2010

BabyBond Flex | Ku tunggu kedatanganmu #2

Assalamu'alaikum...

ALhamdulillah...

Memang rezeki anak nih... hari tu kan saya menang SATU BabyBondtapi kemenangan saya dibatalkan kerana tidak beralamat di US. Kini saya menang DUA BabyBond Nursing Cover. 

Dan kali ini saya diberi peluan untuk memilih BabyBond yang saya ingini...


Ini  post ORIGINAL nya

Gembira tak terkata... Alhamdulillah... rezeki saya hilang SATU tapi Allah ganti dengan DUA. Jadi boleh la tukar2 bila dah sampai masa untuk saya menyusu anak nanti. 

Sila lawati http://www.babybondnursing.com/ untuk maklumat lanjut tentang BabyBond ni...

Sekian...


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Wednesday, November 24, 2010

BabyBond Nursing Sash Turquoise | Ku tunggu kedatanganmu

Assalmu'alaikum...

ALhamdulillah....

masih ada rezeki ku...

Setelah seminggu bercuti balik kampung merayakan Hari Raya Korban dan mengadakan Aqiqah, semalam saya online dan dapati saya menang BabyBond Nursing Sash dari blog Eccentric Eclectic Women - klik untuk lihat postnya




Alhamdulillah... nanti bila dah dapat dan cuba, saya nak buat review sikit sebab saya tak jumpa benda2 macam ni kat Malaysia ni...

Semoga kuat semangat saya nak menyusukan anak dengan susu ibu secara sepenuh masa walaupun bekerja...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Segala sesuatu bermula dengan Niat | Episod 2

Hari demi hari ku hitung dengan selamba. ku tak mahu ulangi kesilapan yang sama lagi....

2 hari...

3 hari...

"Tengah buat pe tu?" 

Tanya Kak Mar menjenguk komputerku dari tempatnya, Kak Mar adalah rakan sekerjaku, tempat duduk bersebelahan denganku...

"Tengok test kit ni. Ingat nak gi farmasi tapi...."

"Akak ada mende ni kat rumah" Kak Mar memintas sebelum sempat ku menghabiskan bicaraku.

"Kak Mar memang prihatin" kataku dalam hati.


"Akak tak gunakan lagi ke? Saya nak beli balik boleh? Berapa akak beli?" 
tanyaku betubi-tubi, tidak sabar.


"Boleh. Time akak beli tu RM10. Esok akak bawak ye." kata Kak Mar sambil tersenyum. Kak Mar memang murah dengan senyuman.

Gembira hatiku bukan kepalang. Tak sabar menunggu hari esok. 


3 hari...

4 hari...

"Ada tak kak?" tanyaku berbisik, malu jika diketahui kawan2 yang lain.

"Ada, ni ha...." Kak Mar menghulurkan sebungkus plastik kecil berisi alat tersebut. Masih elok dalam bungkusan asalnya.


"Samalah dengan yang kat google tu...hiiiii.... esok pagi boleh buat test ni..." kataku girang sambil memeluk alat yang kecil itu.

Kak Mar tersenyum saja. Gembira dapat menunaikan janjinya barangkali.



~~~~~~~~~~~~~~~~


5 hari....

Pagi itu aku bangun seawal jam 5 pagi untuk melakukan UPT test. Suami ku masih nyenyak tidurnya di kamar. Telah ku siapkan segala kelengkapan dalam bilik air. Sebaik masuk ke bilik air, aku termenung kosong  ke satu arah dan.......

sssssssshhhhhhhhhhhh....

Aku tak sempat pun nak menadah sampel air kencing untuk test tersebut, sedar-sedar, aku dah selesai "urusan" ku......Habis semuanya telah di flush dalam toilet bowl...... T__T

"Kenapa dengan aku hari ni....? Berangan jek....Hai....nampaknya kena tunggu esok pagi la pulak..." sungutku sendirian.



Malam itu...

"Macam mana test?" Suamiku bertanya dengan senyuman penuh makna.


"Esok baru tau." Jawabku tiga patah.

"Aik?! Lamanya dapat result..... Betul ke test kit tu?"


Tanya suamiku, pelik. Tidak puas hati dengan jawapan ku, dia mencari-cari di mana test kit tersebut berada. Wajahnya berubah, suaranya mula tinggi tapi ku tahu dia tidak marah.


"Pagi tadi tak dapat buat. Masuk je bilik air terus lupa, termenung je...." Jawabku jujur.


Wajah suamiku yang tegang tadi berubah kendur.


"Hmm... tu la... Berangan lagi. Esok pagi jangan lupa lagi ya." katanya separuh memerliku... 


Aku hanya tersenyum manja, sudah faham dengan sikap suamiku.

Bersambung....

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Tuesday, November 23, 2010

Si Manja Bersama ANAKKU di Sinar Raudah

Assalamu'alaikum...

ENTRI KHAS

  
 Try masuk contest montest ni plak..mane tau rezeki Allysha.... saya dapat tahu dari blogs update SINAR RAUDAH dan penaja bersama ANAKKU.




PICTURE REMOVED





Mari kita tengok:
Syarat-syarat contest :-


1 - Terbuka kepada semua blogger yang berada di Malaysia saje .. DONE

2 - Buat satu entry bertajuk ' Si Manja Bersama ANAKKU di Sinar Raudah ' tajuk lain tidak di terima same sekali.. DONE


3 - Letakkan banner di atas pada entry korang , wajib letak ianya untuk pemantauan pihak penaja.. DONE


4 - Add sinar raudah ke dalam bloglist korang dan wajib menjadi follower blog nie ..kalau x ada penganjur maka x ada la penaja kan so penganjur juga mesti di beri keutamaan.. DONE


5 - Upload sekeping gambar si manja di usia sekarang.. kalau ada gambar candid lagi bagus , itu satu bonus.. gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio.. DONE - dia asik tido jek sekarang ni...


6 - Terbuka kepada blogger bujang mahupun sudah berkahwin.. maknanya gambar anak buah , anak rakan sepejabat , anak bos , anak jiran ,anak kawan ,anak sendiri ,anak tiri semua boleh.. tak ada masalah janji mestilah minta kebenaran terlebih dahulu.. DONE


7 - Kali nie setiap blogger hanya boleh menghantar satu penyertaan sahaja  -1 je ni


8 - Si manja hendaklah berusia 1 hari hingga 3 tahun.. 3 tahun sehari tidak di terima ye.. Usia dia baru 29 hari


9 - Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan , Nama Penuh Si Manja beserta name bapa ,
tarikh lahir si manja , Nama ibu si manja.. kalau bukan anak sendiri pun wajib letak name ibu si manja dan akhir sekali baru Nama yang menyertai ( ini untuk yang bukan anak sendiri ) DONE


10 - Pada entry tersebut wajib mention name blog SINAR RAUDAH beserta link back sekali ok dan name penaja ANAKKU..bile dah confirm complete semua syarat di atas tinggalkan link korang di ruangan komen entry ini , chat box tidak di layan... DONE


Mudahkan syarat2nya , same macam contest sebelum nie tapi ada sedikit perubahan..2 orang pemenang akan di pilih,seorang dari kategori baby BOY dan seorang dari kategori baby GURL...
dan 3 hadiah saguhati bagi kategori seperti di bawah :-


Kategori terbuka BOBOY dan GUGURL


1 hari - 1 tahun
1 tahun 1 hari - 2 tahun
2 tahun 1 hari - 3 tahun


Pemenang akan di adili oleh juri iaitu penaja ANAKKU sebanyak 50% dan 50% lagi bergantung kepada jumlah like klik di fan page sinar raudah..setiap gambar akan di paparkan di fan page sinar raudah dan korang perlu meminta bantuan rakan2 di facebook untuk like gambar si manja korang itu sahaja , mudahkan...

Hadiah utama dan saguhati adalah berupa barangan daripada ANAKKU..


Tarikh tutup penyertaan pada 20 DECEMBER 2010 sempena anniversary aku dan tepat pada pukul
11.59 pm.. pemenang akan di umumkan seminggu selepas tarikh tutup penyertaan..


MARI JOIN RAMAI2 
KLIK SINI
Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Tuesday, November 9, 2010

Segala sesuatu bermula dengan Niat | Episod 1

Assalamu'alaikum...

Sambil-sambil blogwalking tadi, tetiba datang idea nak menulis... Saya nak cerita pengalaman mengandung kali ni...



Selalunya kalau balik kampung, mesti happy dan rileks je... tapi balik kampung kali ini lain sedikit.
Masalah pula yang datang menyambut.

"Dugaan bulan Ramadhan"

Kata hatiku...

Dalam hati tak siapa yang tahu betapa berkecamuknya fikiran ni. Masuk ke pejabat, tak dapat tumpukan perhatian pada kerja.

Akhirnya kusuarakan pada suami.

"Abang rasa sayang boleh lakukannya ke?"

"Insyallah sayang boleh...yakin ya..."

Di pertengahan Ramadhan itu ku berdoa:

" Ya Allah...Kau Tabahkanlah hatiku dalam menghadapi dugaan yang kau berikan. dan berikan lah kemudahan dan tetapkanlah hatiku terhadap keputusan yang telah ku buat."

~~~~~~~~~~~~~~~~ 

20.08.2010

Sepatutnya "Sahabat Baik" ku datang hari ini. Ku tungu-tunggu namun tak kunjung tiba. Tak pernah dia lewat, awal itu menjadi kebiasaan...

Memang berita gembira, tapi aku tidaklah begitu teruja seperti masa hamil yang pertama kalinya dulu. Try maintain dan bersabar.

Ku beritahukan kepada suami, dan dia menasihatkanku supaya berhati-hati dan menjaga diri. Ku teruskan puasa, ku bulatkan tekad.

" Tiada ibadat yang memudaratkan orang yang melakukannya. " 

" Baru lewat sehari...mungkin ada dan mungkin tiada..."

Aku bermonolog sendiri...


Bersambung.....





Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Monday, November 1, 2010

Tiada Rezeki Nampaknya

Assalamu'alaikum...

sedih juga tapi tak apa...mungkin tak ada rezeki saya...

hadiah yang 2nd tu dibatalkan kerana GA dia untuk US sahaja. Just wondering, dia yang hantar BabyBond tu atau syarikat BabyBond yang hantar pada pemenang?

Apepun hepi sekejap tu juga satu nikmat yang tak ternilai. harap dapat la menang dalam GA blog orang lain sebab susah juga nak tutup aurat jika menyusu ditempat awam (tempat yang tak sediakan nursing room la...). Ye la, kat sini, tempat yang saya tau ada nursing room pun cume kat Jusco je...


Sekian, Wassalam...




Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Kemenangan Berganda!!!

Assalamu'alaikum..

Alhamdulillah... pagi2 lagi dah dapat berita gembira...

Sebelum ini saya banyak menyertai giveaway international yang dianjurkan dalam blog luar negara...

Rezeki anak saya dapat dua hadiah ini dari dua blog @ website yang berbeza

Yang 1st:


Giveaway ini telah dianjurkan oleh Burning Moon's Inside Advice  bersama-sama dengan Peaceable Kingdom Press, sebuah syarikat yang mengeluarkan education books for infants and todlers...


Alhamdulillah...boleh la nanti saya ajarkan anak saya tentang warna, nombor dan bentuk...

Yang 2nd:







Saya memenangi Baby Bond ini dari Kostiuk Crew. Cumenye saya baru perasan yang dia ada tulis kat atas blog dia yang giveaway yang dia anjurkan hanya untuk USA...huhu... tak tau la kemenangan ni akan diterima atau tak... ape pun saya kongsi kegembiraan je la kat sini sebab inilah benda yang paling saya nak. 

Saya ikuti Baby Bond dalam facebook dan join giveaway yang ada tawarkan Baby Bond sebagai hadiah. Baby bond ni membantu kita bila kita nak menyusukan anak. Bila pakai kat badan dan time susukan anak, dada kita takkan terdedah.


Nanti saya update lagi pasal hadiah kedua ni. hadiah pertama tu tak ada masalah sebab owner tu akan bagitahu kalau GA tu untuk certain tempat sahaja.


Sekain, Wassalam...


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Friday, October 29, 2010

Manisnya Bermadu

Assalam...

Ceh...saspen je tajuk kan... mesti ramai yang tertanya-tanya... hari tu baru jek ngandung, skg dah ade plak...haha...panjang la nak cerita.... 


Actually me bermadu kasih dengan baby la...our bundle of joy dah keluar setelah overdue selama 7 hari. But still happy dia dah lahir...dan mula faham reaksi dan keinginannya...such a wonderful experience biarpun kul 3 pagi mesti terbangun untuk attend dia...

  
Alhamdulillah...

Putri Nurul Iman Allysha

Putri Cahaya Keimanan yang Dilindungi Allah.

Terima kasih atas anugerah ini. Ada lagi yanng akan menyusul, Insyallah...

Gambar? ade kat fesbuk my hubby... cari la kalau bleh jumpa... 

Wassalam 


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Wednesday, October 20, 2010

Mood tiada @ Moody

Assalamu'alaikum...

setelah sekian lama blogwalking dan baca post orang lain.... baru hari ni rasa nak taip sumting...pagi-pagi hari dah tak ada mood... datang opis lagi bertambah tak ada mood...

ade rase tak puas hati berbuku tadi... tapi dah hilang dah...

sejak2 mengandung ni...airmata ni dah lame tak tumpah... tapi hari ni tumpah juga akhirnye...
bila fikir balik macam tak berbaloi je nak tumpahkan airmata untuk orang kat opis ni...tapi dah tak tertahan rasanya...

'Tau le awak tu ade masalah peribadi....tapi jangan la fikirkan time kerja..."
"Kalau boleh settle, settle kan la...kalau tak boleh, berserah pada Allah..."
"Tak ke mane pun kalau asek pikir jek masalah tu. Bukan boleh selesaikan dalam sekelip mata pun"
"Semua orang pun ada masalah peribadi. Tapi tak lah samapi tak mahu buat kerja, alasannya pening."
"Pergi kursus sana sini pun masih tak boleh nak handle emosi di tempat kerja." <---geram plak tetibe


....serasa nak je cakap macam ni... tapi apakan daya...hanya boleh tulis kat sini je lah... biar la terpendam gitu jek...


Tau tak nape me emosi gini...? Sebabnye dia bos. Bos ni kan sign dia mahal. kalau dia taknak sign, kerja me pun tak jalan la...jadi nanti kerja me bertimbun2 atas meja... dah la me jaga bayaran, kalau lambat, nanti orang lain pun dapat bayaran lambat...tak ke naye tu....


Mungkin satu hari nanti me akan jadi bos gak. dan me harap me tak ikut contoh yang ni... mcm yang lect me penah cakap : time saya belajar dulu saya perhatikan pensyarah saya. kalau cara dia ajar bagus, suara bagus, saya contohi, tapi mane yang tak best tu I said " I takkan contohi dia ni"


TAMAT


Wassalam

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Tuesday, September 28, 2010

Same kan? #2

Assalamu'laikum semua... 

Hari ni saya blogwalking ke blog mama zharfan dan ade penerangan yang lebih baik untuk isu tudung yang berbutang dibelakang. Jadi saya copy paste penerangan tersebut tanpa apa-apa perubahan. Saya go directly to the source yang mama zharfan bagi iaitu blog Ustaz Love. 

(baca n3:Same kan? )


Haram Tudung Berbutang


Salam...

Dah beberapa hari Ustaz Love tangguhkan jawapan untuk persoalan mama zharfan... Bukan sebab terlupa tapi sbb Ustaz Love kena dulukan jawapan orang lain yang terlebih dulu bertanya... kiranya ikut queue.. hehe...


Kali ni persoalannya adalah berkaitan dengan tudung (bukan tudung saji atau tudung periuk).. tapi tudung ekspress... maaf... sebenarnya tudung la... yg pempuan pakai kat kepala tu... berbelit2 plak nak menerangkan perkara yg mudah...

Menurut satu entry yg ditulis oleh seorang blogger, pemakaian tudung berbutang di belakang adalah haram.. kerana menyerupai tudung paderi kristian... aikk.. paderi pakai kopiah le.. maksud Ustaz Love, paderi pempuan tu.. org panggil apa ye? Sister ke.. lebih kurang la.. beliau juga mendatangkan hujjah hadis "Sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka dia tergolong dalam kaum tersebut"...

Pada pandangan Ustaz Love, kita tak boleh mudah2 menjatuhkan hukum berdasarkan satu dua hadis atau dalil yyg kita pelajari... Kerana kita bukan ahlinya yang mampu untuk mengistinbat (kaedah mengeluarkan hukum) hukum... 

Jika kita lihat di sekeliling, banyak lagi pakaian2 yg menyerupai kaum yahudi dan nasrani.. jubah hitam yg dipakai oleh imam, bukankah menyerupai jubah paderi kristian dan rabbi (sebut rabai) Yahudi? T-shirt juga adalah ciptaan orang bukan Islam... Jeans... kasut dsb...

Sbb itu, kita kena memahami isu berkaitan perkara harus ni... berpakaian adalah harus... tak semestinya nak ikut sunnah, kena berjubah berserban... pakai baju menutup aurat pun dah dikira menegakkan sunnah... soal bentuk, gaya, material kain dsb tak ditentukan sebagai punca kesesatan atau punca yg boleh menyebabkan kita dimasukkan dalam kumpulan2 sesat tersebut...

Pokoknya (dah macam bahasa indon plak.. hehe) pemahaman tentang aurat itu sendiri... Jika memahami kaedah menutup aurat dengan betul dan sempurna, tak kira la nak butang kat belakang ke, butang kat dahi ke.. kat mana sekalipun... maka dikira telah menutup aurat dengan sempurna..

Jangan plak tudung takde butang, tapi terdedah plak dada... pun tak sempurna gak...

Kalau dengan berbutang di belakang itu, menyerlahkan bentuk leher wanita, maka ianya adalah haram disebabkan menampakkan susuk aurat yg perlu ditutup... bukanlah sebab ianya pakaian paderi kristian...

Cuma.... untuk mengelakkan fitnah, terutama jika sesuatu jenis pakaian itu melambangkan kumpulan yg sesat (spt pakaian ada duri2 kat bahu mcm kumpulan black mental) maka wajarlah dijauhi... Supaya kita tak terpalit dengan fitnah yg mengatakan kita seorang yg mental pengikut ajaran sesat black metal akibat berpakaian sebegitu...

Suatu ketika, ulamak2 di Benua Keling (masa tu belum berpecah lagi kepada India, Pakistan dan Bangladesh) mengharamkan pakaian seluar jeans.. sbb masa tu, jeans hanya dipakai oleh koboi2 Amerika.. namun, apabila ianya telah meluas dipakai di kalangan manusia tak kira muslim mahupun non-muslim (Ustaz Ustazah pun dah ramai yg pakai jeans), maka fatwa pengharaman itu ditarik balik...


WA

Sekian dulu, Wassalam  


Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Hamper dah sampai #2

Assalamu'alaikum semua...

kali ni saya nak stori mori pasal hadiah Giveaway anjuran kakyong[dot]com©
berkesinambunagn dengan N3 ini :

Hamper dah sampai #1

Hari jumaat....24.09.2010

Saya berada di klinik kerana tak sihat...nak dapatkan MC sebab sehari tak gi opis... yang best nye... saya dan suami dua2 tak bawa hanset...Hai....ape nak buat... bila balik, kul 5.30 baru teringat kat hanset dan ada no. yang tidak dikenali memesej saya....

Ambil.bksn.di.pjbt.pos.utm.tq

Pelik gak...betul ke scam ni? saya tak ada kenalan di sane, camne dia leh tau no saye plus nape baik sangat msg saye...?

saya pun call dan tanya... rupanya memang orang dari pejabat pos.

Hari sabtu....25.09.2010

Hari ni Konvokesyen UTM ke-45. konfem tak leh naik ke atas bukit tu nak pi pejabat pos... hari ni pejabat pos buka stengah hari... jadi kami bertolak dekat kul 10...hehe... kerana sticker kete sticker staf, kami redah jek... baiknye pegawai keselamatn tu bagi lalu...

so gi la kaunter dan tanye sal bungusan tu...

n... ini lah dia...


 sesi membuka bungkusan


ini kotak yang dibungkus tadi


 lihat lah hamper kuih raye yang saya terima.... siap ada buah tin lagi (kalau tak salah la...)







 
Saya dah rasa setiap satu biskut raye tu... paling sedap yang cendawan... rasa lemon... yang lain ok...

esoknye, ade sedara datang beraya kat rumah, anak dia habiskan yang cendawan tu dulu...

hehe...

Walaupun biskut tu ade yang pecah2, tapi tetap menarik untuk dipandang dan dimakan...



ok lah...

Terima kasih kepada Kak Yong yang menganjur Giveaway tersebut dan tak lupa juga kepada Ummie Cake House  kerana menaja hadiah yang istimewa ini.


Sekian dulu, Wassalam...
 
Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Monday, September 27, 2010

Test Kelajuan Blog Anda

Assalamu'alaikum...

Berkali-kali saya cuba tembusi website yang membolehkan kita menguji kelajuan load blog kita... Akhirnya dapat juga...

jadi ini lah keputusannya...


Saya pun tak ingat kat mane saya dapat tahu sal ni... kalau ade de sesiapa yang wat entri pasal ni dulu, sila mengaku...huhu... malunya tak simpan track...


kalau korang nak buat juga, boleh test kat sini: http://www.iwebtool.com/speed_test?domain

Sekian dulu... Wassalam

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Hamper dah sampai #1

Assalamu'alaikum...

Haha.... tengok tajuk mesti dh tau nak cite ape...

Alhamdulillah...hamper raye dah sampai tapi............

v
v
v
v
v
v
v
v


Tak leh nak upload gambar....
huhu....

tak bawa kabel n hanset satu lagi....

Jadinye...entri ni cume nak bagitau yang hamper tu dah selamat sampai!!!

Kalau tak ada aral, saya akan uploadkan gambar

beserta full story about the hamper, the taste and everything lah!

so sory tak dapat nak jamu mata...

Sekian dulu... Wassalam
 

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Thursday, September 23, 2010

Hadiah misteri itu adalah....

Assalamu'alaikum...

Seperti yang saya janjikan...ini lah dia hadiah yang menjadi misteri (sori la lambat lak wat entri...)

ini kesimnambungan dari entri Satu lagi...

biarlah gambar2 di bawah bercerita...

  ini sampul hadiahnya... ade sikit terbonjol tu...

ini yang ditulis di belakang sampul

teruskan membuka sampul


ada lagi satu sampul surat putih panjang yang gam dan dilipat dua...

byk sampul untuk pastikan hadiah tak rosak... besh!!!

dan ini lah dia.....


Saya dapat BROOCH ..... cumil kan

Alhamdulillah... apepun terima kasih yang tak terhingga kepada penganjur GA iaitu Kak Ayu kerana sudi pilih entri saya sebagai pemenang hadiah istimewa...

Sekian dulu... Wassalam...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Wednesday, September 22, 2010

Same kan?

Saya copy paste dan di edit sedikit dari blog

http://lakaranhatii.blogspot.com/


Hukum Tudung Pin di Belakang LEHER

Aku terjumpa gambar ni.....



Alamak hampir serupa kan... ramai sekarang yg pakai camni kan, bila dah tgk ni takut la plak.. kita tak tau kan... Tapi sape tiru sape?? wallahualam



Hadis nabi:"barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari kalangan mereka".. – riwayat Abu Daud...


RAMAI MASIH BELUM MENGETAHUINYA, JADI SAMPAIKANLAH KPD MEREKA...

agenda kafir untuk menyesatkan wanita Islam.. Adakah ini suatu kebetulan..? sememangnya agenda Kristian itu amat dahsyat utk menjahanamkan umat Islam..Mungkin ramai yang tidak mengetahuinya...sebar2kan lah.. selamatkan wanita Islam..Allah..Allah..Lindungi kami.. wahai wanita, janganlah kamu memakai tudung yang dibutang/di pin di belakang sehingga menampakkn bentuk leher di hadapan..gayanya tak ubah seperti birawati kristian... Jauhilah dari memakai sebegini...agenda kafir itu sangat halus sehingga kita tidak sedar, ketahuilah wahai manusia sekalian.....

Komen: Lame dah saya perasan tentang perkara ni, cume tak tercari pula hukum dan tak ter cakap kat orang. Nanti orang kate saya taksub pulak....tapi kan dah ada orang lain tunjukkan, ape salahnya, saya sampaikan...

sekian...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Friday, September 17, 2010

Satu lagi...

Assalamu'alaikum para pembaca sekalian (skema nye!)

Saya nak khabar satu perkara je...

Rabu lepas, sebelum cuti Hari Malaysia, saya telah terima satu sampul surat warna coklat bersetem RM1. Sampul suratnya gelembung...dan dibelakangnya tertulis :Sorry for the late Arrival....


Bila saya buka, ada lagi satu sampul surat berwarna putih yang telah digam kemas dan cantik...


nak tahu ape isi sampul surat tu..?


itulah hadiah misteri saya menangi:




  
by Kak Ayu Idris...

dan ini pengumumannya


















Izzatul Iman...tu la saye... ALhamdulillah... 
Apekah hadiah misteri tu? Tunggu....

p/s: tak sempat lagi nak upload gambar... nnt dah upload saya N3 lagi... sekarang tengah risau sal assignment yang nak kene present hari ahad ni...huhuhu...

Sekian, Wassalam....

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

Tuesday, September 14, 2010

Sunyi Sepi

Assalamu'alaikum  kepada semua...


Boringnye....


pejabat hari ni sunyi sepi...
tadi ada kawan sorang, tapi dia dah pi jumpa kawan dia, janji di tempat lain...


tinggal lah sensorang kat pejabat macam semalam...


buntu tak tahu nak watpe...


baru tadi kul 9 makan, kul 11 dah lapar semula...


bila lapar, nak buat assignment pun dah tak efisyen... otak dah takde NRG lagi nak pikir...


nak makan ape lagi? Cafe semua tutup. kan masih mode raye...


ape nak buat, tengok je la gambar2 makanan yang diketahui boleh dimakan mengikut selera sekarang iaitu:


i.      Mee Hoon Goreng
ii.     Kari Daging
iii.    Buah Anggur
iv.    Pizza dari PizzaHut 


Masih ada lagi makanan yang nak makan tapi hajat belum kesampaian:


i.      Sayur Kailan goreng biasa/kicap
ii.     Nasi Goreng ( kalau Nasi Goreng Kg pun nak sangat kurang pedas)
iii.    ....

Ada lagi tapi takleh nak pikir dah...nak puasa 6, tapi keadaan sekarang tak mengizinkan... asik nak muntah jek...

Serasa nak tido la...penat sgt... jumpa lagi...

Wassalam...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati