Thursday, February 24, 2011

Tutorial | Membuat Backlink Pada Banner Dalam Entri

Assalam...

Saya tak pasti sama ada page new post kalian sama atau tak dengan page saya kerana page New Post saya ni versi lama. Tapi mungkin boleh cuba


Step 1
Masukkan gambar banner dengan klik butang Insert Image yang ade kat toolbar kat atas medan menulis.



Step 2
Bila gambar dah selamat masuk, klik gambar utk highlight gambar tu

Step 3
Jika button Link kat atas tu berwarna biru, bermakna ade link pada gambar tu. klik Link 2 kali kemudian masukkan link yang kita inginkan. Semasa masukkan link, pastikan tak ade pape keluar pada petak Text to Display. Kalau ade, means link tu takkan masuk kat gambar.


Step 4
Dah siap taip entri sume, boleh la Publish dan View Blog utk test link tu jadi ke tak.


Selamat Mencuba!


Jangan ketinggalan menyertai GA yang saya anjurkan
Klik Banner utk details





Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

5 comments:

  1. Ooo camtu ye...
    Tak pe nak try ar :)
    TQ tau :)

    ReplyDelete
  2. hi Thanks join my GA....i also follow u...

    ReplyDelete

Orang Suka Beri Pendapat