Wednesday, August 10, 2011

Accidentally bersiaran

 Assalamu'alaikum semua...

Bila tgk archive, last saya tulis dalam blog ni adelah pade bulan mac... terasa begitu lame tak update pape... rase malas nak berblogging lagi sebab  saya dah ade cinta hati baru...ANAK yang dah nak masuk 4 bulan...sekarang masih bertahan memerah susu walaupun kurang sikit susu banding biasa.

masih terngiang-ngiang semalam ade orang kate:
"menyesal tak pergi kursus"

teringat pada my husband yang tak jadi pergi kursus. kalau dia yang berkata begitu, it reflects on me, not doing a good job in housekeeping and making the environment tak menjadikan rumah sebagai tempat tinggal yang menyenangkan dan menenangkan.

Entahlah...

Now I'm doing practical kat SMK... bulan puasa ni dapat la balik awal skit..urus rumahtangga, urus diri...

Masak? yang segera je boleh la...mungkin di situ lah kurangnya saya, tak pandai masak (atau tak berani nak masak?)

Kenapa? sebab my husband can cook better than me... rase bersalah pula kalau bagi husband mkn masakan yang tak sedap @ tak bleh dimakan.

macam ne nak jadikan baiti jannati?

one thing I learned from what happen to me recently is that urusan anak, walaupun husband boleh tlg buatkan, jgn la pk untuk handover terus tugas tu walaupun utk attend hanya seorang anak.sebab tu tugas kite... para suami ni penat dengan banyak lagi perkara lain di luar sana. jgn tambahkan penat diorang dengan kerja-kerja di rumah pula.

Masak? since my husband only likes what he cook, jadi dia yang masak. jika diberi waktu yang cukup dan keberanian untuk mencuba,tanpa kritikn negatif, saya nak masak, ikut buku resepi pun tak pe...asalkan my husband tak perlu lagi turun ke dapur...cukup lah penat dia drive selama sejam dari tempat kerja ke rumah mak mentua, amik anak-anak, baru balik rumah.penat redah jam, geram dengan kenderaan2 yang tak reti bagi signal dan macam-macam lagi kerenah dunia yang dihadapinya di luar sana...

maaf la dah termerepek panjang... nak cerita tak tau pada siapa. jadi merepek kat sini je la... yang paham, paham la... yang tak paham, biarkan  je la...

Impianku Menjadi Isteri Solehah
Membina Baiti Jannati

No comments:

Post a Comment

Orang Suka Beri Pendapat